Datorn är lagad!

 
Efter två timmar på Apple Stores geniusbar med GRYM service är min dator back on track. Dessutom så är alla bilder kvar! Bjuder på tre, extremt snygga bilder med grym kvalitet, på mig som beskriver lättnaden och glädjen. Hej bloggen, jag är tillbaka! 
 

Budapest del tre

Efter ännu en natt av festligheter och dans tog vi oss ut på Budapest gator igen. Jag var både trött och peppad.
mina polare, som varit i staden tidigare (som ni kanske minns från tidigare inlägg), tog mig till det här helfräcka lunch/pubstället. Tänk att få gå loss och kladda ner väggarna såhär!!!
Det var helt galet varmt den här dagen så vi avnjöt varsin lemonad, som vanligt. Här närmar sig Nora den första klunken.
Sen tog vi på oss väskorna och gick mot Elisabeth Park. Här är en härlig bild på Alice vid en snygg dörr.
Där satte vi oss och skrev, ritade, lyssnade på musik och sov.
sen vaknade jag hungrig.
Så gick vi hem, bytte om och taggade till. Här är en exalterad Alice som fotar sig själv <3
Det var Paula och Noras sista kväll innan de skulle flyga hem, så vi gick till vårt kära Simpla (en av ruinklubbarna som jag skrivit om tidigare). Där köpte vi bärs, pratade om ditten och datten och konstaterade att det hade varit en bra resa. 
Dagen därpå åt vi en gemensam brunch på samma ställe som Nora och Paula mött upp mig och Alice på. Kändes bra att säga hej och hejdå på samme plats, lite idylliskt sådär. 
Sen strosade jag och Alice runt i staden på tu man hand innan vi slog oss ner på ett annat favvoställe.
På vår sista kväll kände vi inte längre för dans, så några glas var alldeles lagom. Vi pratade om livet efter studenten. Vad vi ville och skulle göra. Framförallt så smed vi planer om nästa vår. Allt från drömresa i Asien till flytt till Berlin, åhåhåh. 
Så kom sista dagen på resan. Jag och Alice hade förmiddagen oplanerad och bestämde oss för att gå till en secondhand. Där köpte jag ett par jeans, en jeanskjol och en byxdress. Så. Himla. Bra. Affär. Övernöjda som vi var gick vi ännu en gång (nästan pinsamt) till favoritfiket. Där skrapade vi ihop våra sista ungerska slantar och köpte våra sista lemonader innan vi begav oss mot flygplatsen.
 
och det var den braiga resan! 
 
 
 
 

3 konstverk

mamma.
 

secondhands, guidning på KTH och fika

Är ledig fyra dagar i rad nu. Idag är tredje dagen på ledigheten och det känns nästintill som ett lov. Jag började såklart med att äta en grym frukost. satt barbent på altanen i strålande solsken. det hade tydligen ösregnat ett par timmar tidigare, men efter regn kommer sol.
 sen åkte jag in till Stockholm med mamma. Jag såg ut såhär.Mina skosnören har gått av X antal gånger så måste knyta mina skor miljontals gånger om dagen. Dags att köpa snören!Jag och min fina mamma gick till Upplandsgatan och spanade in en fantastisk second hand innan hon var tvungen att gå. Mamma går nämligen på drejkurs på måndagar.kolla så fint. Jag fortsatte Secondhand spana. Jag gick bland annat till ZAK som var helt okej. Men det fanns vissa godbitar. Bland annat de här bruna docsen som var helt fantastiska. Dock en storlek för små för mig så de fick vara kvar.Sen gick jag till Bacchus antik. Där kändes allt väldigt kult. Sen hittade jag min drömbutik. Ville ta med mig varenda liten pryl i det här kaoset. Antikt Evensen nött och nytt, jisses vad fina saker!kolla bara på den här tavlan(!!!!)alltså, BURKHIMLEN! Men billigt var det inte. Så jag gick tomhänt därifrån. När jag har skaffat mig en egen lägenhet ska jag nog unna mig en burk eller två härifrån.Sen gick jag till Beyondretro på Drottninggatan och köpte den här godingen. Jag kommer bo i den här i höst.Sen mötte jag upp Malin på KTH. Hon skulle nämligen visa mig hur hon och alla andra arkitektstudenter hade det. Jag blev superavis när jag såg skissrummet där de hängde större delen av tiden. Här är Malin i deras verkstad.Efter ett tag begav vi oss till söder. Vi skulle nämligen fika hade vi bestämt. Jag tog malin till café String. Ett av mina favoritfik i Stockholm. Där pratade vi om framtidsplaner, utbildningar, livet och såklart om snygga killar.


älskar min emilmösse.

   
 
 
Jag har köpt mig den här höstens huvudbonad, min första keps. Köpte en likadan i fredags, men lyckades tappa bort den samma dag (virrpanna). Så nu köpte jag mig en ny. Den kostade ju trots allt bara 100 riksdaler på hm. 
 

Budapest del 2

När vi vaknade nästa morgon hade vi kollat ut lite platser vi skulle besöka, så kartan blev vår bästa vän.
Jag försökte kolla kartan jag med, men de andra kunde staden mycket bättre än mig så jag lät de ta över.
Först gick vi till en kanonmysig restaurang (som jag inte minns namnet på) som de besökt under sin tågluff förra året. Det var ett av deras favoritställen och jag höll med.  
Där drack vi varsin lemonad och åt god lunch.
Sen hittade vi ett nytt fik. Mitt favoritställe från resan. jag skrev ner det jag trodde var namnet på fiket, men det visade sig vara "Drycklista" på Ungerska. Lite halvpinsamt måste jag därför säga att jag inte minns vad det här fiket heter heller. 
De hade så fina prickiga koppar!
Sen kollade vi in några butiker innan vi gick hem för ombyte och uppfräshning till kvällen. 
så gick vi ut och åt. Här dricker jag min första kopp kaffe. Jisses så gott!
kaffet byttes ut mot bärs.
sen festade vi natten lång!
 
 
 
 
 
 
 

Kan kÄnsloR Lura varEnda Kropp?

 Konst/poesi gjord av mig. "Hemligt meddelande, KÄRLEK". 
 
 
Jag häller upp fiskfonden, kokar upp soppan och lägger i laxbitarna. Fyra portioner soppa tillagas och ännu fler beställningar rullar in. Mina händer är sedan länge dränkta i fisklukt och mina fötter har värkt i flera timmar. jag har jobbat nästintill heltid hela sommaren och inte alls hunnit njuta av solens varma strålar så mycket som jag velat. "Men hela helgen är jag ledig och ska åka och mysa hos mormor och morfar" tänker jag när fredagens timmar tickar framåt i snigelfart. Dessutom kan jag välja musik i köket och låter Håkan Hellström, The Local natives, Shout out louds och massor av andra band, som ska spela på sommarens festival, tonsätta det lilla köket. 
     De små ljusglimtarna har dock en förmåga att försvinna i min negativa inställning till dagen. För få anställda. Förvirrad personal. Brist på varor i köket. Hettan som får svetten att rinna. Alla lediga människor som badar medan jag sliter.
    så tystnar musiken till för ett ögonblick. Mobilen vibrerar. Skärmen tänds. 
    så fort jag ser namnet knyter sig varje organ i min kropp. Andningen blir oregelbunden. Hjärtat slår dubbla slag och jag blir så skakig att jag tror jag ska tappa mobilen.
     Men jag har inte tid för drömvärlden just nu. Jag har inte tid att läsa igenom vad HAN har skrivit. Istället portionerar jag upp mina fyra sopptallrikar och börjar på nästa beställning. jag gör en inkokt lax när det skulle vara två. Jag kokar fyra soppor när det skulle vara tre. Jag glömmer potatis till den rimmade laxen. jag kollar på bongarna och förstår inte längre vad det står.
    Så läser jag vad han har skrivit, han som jag drömmer om i smyg. 
 
 
 
 
 
 





RSS 2.0